Візова підтримка


 

* Візова підтримка - допомога в оформленні необхідних документів.

* Заповненння он-лайн анкет на посольство США, Польщі та призначення співбесіди.

* Відкриття туристичних віз в країни Євросоюзу.

* Консультації та допомога по відкриттю віз в більшість країн світу.

 

Пропонуємо візову підтримку до країн Шенгенської угоди!

Шенгенський простір  налічує 26 країн (22 держав-членів ЄС та 4 асоційовані країни), що здійснюють спільну візову політику:  Австрія, Бельгія,  Греція, Данія, Естонія, Ісландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Чехія, Швейцарія, Швеція.

Шенгенська віза надає можливість для вільного пересування по всьому шенгенському простору.

Згідно з  Шенгенською Угодою, для в’їзду до Шенгенської зони  громадяни третіх країн, в тому числі й України, потребують оформлення віз (за деякими виключеннями для окремих категорій громадян України). Віза для в’їзду на територію країн-учасниць Шенгенської угоди має оформлюватися дипломатичним представництвом або консульською установою тієї країни-учасниці, територія якої є основним пунктом призначення подорожі/подорожей заявника. У випадку, якщо іноземець планує відвідати території кількох держав-членів – візу оформлює дипломатичне представництво або консульська установа тієї держави, яку заявник відвідуватиме частіше або на території якої планує провести більшу частину запланованої поїздки/поїздок. Якщо заявник подорожує транзитом або коли кінцевий пункт призначення подорожі заявника невизначений віза має бути оформлена у дипломатичному представництві або консульській установі тієї країни-учасниці, кордон якої перетинатиметься першим.

Для подачі заяви на отримання візи до  Шенгенської зони необхідно мати дійсний паспортний документ або дозвіл на проживання в Україні, який має бути дійсним щонайменше протягом трьох місяців після повернення з країни-учасниці Шенгенської угоди.

Перелік необхідних документів для оформлення Шенгенської візи надається посольством кожної країни-учасниці Шенгенської угоди. До основних документів належать: - візова анкета, паспортний документ, дійсний для виїзду за кордон, поліс медичного страхування, який охоплює термін перебування, зазначений у візовій анкеті. Водночас, згідно з законодавством країн-учасниць Шенгенської угоди, в кожному окремому випадку, з метою підтвердження даних, що містяться у візовій анкеті, консульська посадова особа  має право вимагати додаткові документи:  підтвердження мети поїздки (запрошення), підтвердження щодо працевлаштування або здійснення підприємницької діяльності заявника, наявність фінансових засобів забезпечення на термін перебування, тощо.

Право на безкоштовне оформлення віз мають дружина/чоловік, батьки та діти громадян України, які мають дозвіл на перебування в державах-членах Шенгенської угоди, учні, студенти, громадяни, які подорожують з гуманітарною метою, інваліди та супроводжуючі особи, спортсмени та супроводжуючі особи, журналісти, професійні перевізники, члени екіпажів поїздів, пенсіонери, діти віком до 18 років та особи віком до 21 року, які знаходяться на утриманні, члени офіційних делегацій, представники центральних та місцевих органів влади, учасники наукових, культурних та мистецьких заходів, учасники програм обміну між містами-побратимами.

Консульський збір для інших категорій громадян України складає 35 євро, у випадках термінового (протягом 3 днів) оформлення візи – 70 євро.

Терміни розгляду заяв на видачу віз становлять до 10 днів, в окремих випадках з метою перевірки наданих заявником відомостей можуть бути продовжені до 30 днів.

У разі відмови консульством у відкритті візи, кошти за оформлення візи не повертаються. Про причину відмови консульство дає пояснення лише особисто заявнику.

 

Шенгенська віза C

Якщо Ви плануєте перебувати на території Польщі або усіх держав Шенгенської зони включно (під час однієї або декількох подорожей) до 90 днів, впродовж півроку, де строк рахується від дати першого в’їзду, або будете проїжджати по території Шенгенської зони транзитом (потягом, автомобілем, літаком), Ви мусите звернутися за шенгенською візою C.

Єдина шенгенська віза (C, дійсна на території держав Шенгенської зони) дає право перебувати на території усіх держав Шенгенської зони.

Шенгенська віза обмеженої дії (C, дійсна тільки для Польщі або за виключенням конкретної держави/ держав Шенгенської зони) дає право перебувати на території держави/ держав, на які вона видана.

 

 Національна віза D

Якщо Ви плануєте перебувати на території Польщі в сумі (за один виїзд або декілька) протягом понад 90 днів (мінімум 91) впродовж піврічного  періоду, якщо рахувати від першого в’їзду, Ви мусите звернутися за національною візою D.

Національна віза (D) дає право знаходитися

 - на території Польщі на час перебування та строк дійсності, на який її видано;

 - та додатково пересуватися по території інших держав Шенгенської зони до трьох місяців впродовж піврічного періоду. 

 

Транзитна аеропортова віза

Якщо Ви плануєте летіти літаком з третьої держави до третьої держави, а авіасполучення передбачає посадку в аеропорту, розташованому в Шенгенській зоні (на  території РП), a також

(1) Ви не маєте наміру виходити з міжнародної транзитної зони аеропорту та

 (2) маєте громадянство таких держав, як Афганістан, Бангладеш, Демократична Республіка Конго, Еритрея, Ефіопія, Гана, Іран, Ірак, Нігерія, Пакистан, Судан, Шрі-Ланка,

 то Ви мусите звернутися за транзитною аеропортовою візою A.

У випадку запланованого транзиту через аеропорт, розташований не на території Польщі, а на території іншої держави Шенгенської зони, пропонуємо звернутися з запитанням щодо обов’язку отримання аеропортної візи безпосередньо в консульську установу цієї держави. 

Транзитна аеропортна віза A дає право тільки на в’їзд і перебування у міжнародній зоні аеропорту (віза не дає права на в’їзд на територію Шенгенської зони або виїзд з транзитної зони аеропорту).